Lista Moșului – Top 17 jocuri și jucării de pus sub brad


Mai e tare puțin până la cea mai iubită sărbătoare a bucuriei.
Dacă mai trebuie să-l ajuți pe Moșul cu cadourile, îți venim și noi în ajutor. Spiriduși voioși ce suntem, am selectat pentru tine cele mai apreciate jocuri și jucării din acest an și le-am grupat pe categorii de vârstă, să-ți fie mai ușor.

PENTRU BEBELUȘI (0-12 LUNI)
Pentru toți bebelușii iubibili și pupăcibili, îți recomandăm jocurile și jucăriile cele mai apreciate în 2021.


1. Jucării de alint (doudou)


Jucăriile de alint denumite de francezi doudou (de la „doux-doux” = „dulce-dulce”) au rolul de a liniști bebelușul atunci când mămica lipsește. În ianuarie pregătim un articol numai despre aceste ajutoare prețioase pentru proaspetele mămici, rămâi pe aproape.


2. Jucării senzoriale și de ronțăit


Pe la 5-6 luni, micuții încep să resimtă creșterea primilor dințișori. Îți poți ajuta puiuțul să își maseze gingiile cu o jucărie de mestecat. Cam pe la aceeași vârstă, va reuși să prindă cu succes primele jucării și să le apropie singur de guriță pentru a le „studia”.
Nu uita să imortalizezi aceste clipe prețioase, te vei bucura de ele mai târziu!

3. Centre de activități pentru bebeluși


În primele luni după naștere, te poți confrunta cu un puternic conflict interior. Pe de o parte, vei vrea să petreci fiecare secundă cu micuțul tău. Pe de altă parte, această dependență permanentă dintre voi te poate epuiza.
Împacă și îmbrățișează ambele tendințe: oferă-i celui mic șansa de a petrece câteva minute cu un centru de activități, până tu îți savurezi cafeaua ori ceaiul alături de el.


PENTRU ANTEPREȘCOLARI (1-3 ANI)
Bebe nu mai e chiar așa de „bebe”, ai observat? A crescut, a început să exploreze. Este, poate, cea mai dificilă perioadă a copilăriei, un fel de „primă adolescență”.
Micuții cercetași au nevoie acum și de iubirea ta fără margini, și de limite de siguranță, și de posibilitatea de a explora independent lumea din jur.


4. Jucării din pluș


Pentru momentele de alint, de liniștire sau joc afectiv, jucăriile de pluș au fost dintotdeauna și rămân între preferatele celor mici. Ți-am pregătit o selecție deosebit de frumoasă și colorată de plușuri la MânuțeCreative.


5. Bucătării de jucărie și alte jocuri de rol


Nu e un secret că plăcerea de bază a celor mici e să fie ca mami și tati.
Încurajăm din suflet implicarea copiilor în treburile casnice adevărate, dar uneori e imposibil sau foarte dificil. Oferă-le alternative pe măsura lor.


6. Jucării din cauciuc natural


Adu bucurie simțului tactil al piticilor tăi cu o jucărie din cauciuc natural, acoperită cu pluș colorat în pigmenți vegetali.
De la mingiunțe senzoriale, la vehicule și tot felul de jocuri simpatice, la MânuțeCreative îți oferim o varietate bogată de opțiuni pentru toate preferințele.

PENTRU PREȘCOLARI (3-6 ANI)
Istețimea Sa a ajuns la grădi. Pe zi ce trece te uimește tot mai mult cu agerimea și cunoștințele pe care le dobândește la grădiniță.
Oferă-i și acasă jocuri și jucării educative care să-i fie sprijin în dezvoltare.


7. Seturi de construcție din lemn


Fie că va construi cel mai mare turn, ori o clădire impresionantă, ori poate doar va „desena” cu ajutorul cuburilor pe podea, seturile de construcție din lemn vor fi prilej de bucurie pentru multe ore.


8. Jucării premium cu design scandinav byAstrup


Dacă ți-ai amenajat casa într-un stil minimalist, nu te speria că micuțul ar putea să-ți „prea” coloreze locuința (sau viața).
Spiridușii MânuțeCreative îți recomandă jucăriile cu design nordic de la brandul danez byAstrup. Superbe, durabile, iubite de copii din lumea întreagă.


9. Păpuși realiste Antonio Juan


Nu doar fetițele se pot juca cu păpuși. De fapt, jocul de rol cu păpuși aduce beneficii pentru toți copiii.
Alege păpușica perfectă pentru copilul tău – fetițe, băieți, bebeluși, în stiluri diferite și cu accesorii simpatice, pentru orice pretențios.


10. Leagăne și balansoare


Cui nu-i place să se balanseze? Ei bine, află că jocurile de balans au și un mare beneficiu pentru dezvoltarea armonioasă a celor mici – le stimulează și îmbunătățește simțul echilibrului și motricitatea grosieră.


11. Biciclete/Triciclete


Fie vară, fie iarnă, piticii vor aprecia cu siguranță să găsească o bicicletă ori tricicletă cadou. Alege modelul potrivit pentru vârsta și dezvoltarea copiilor tăi și oferă bucurie nelimitată nu doar sub brad, ci și prin curte sau parc!


12. Săniuțe


Chiar dacă sezonul de săniuș nu și-a intrat în drepturi și la oraș, puteți petrece următorul weekend la munte. Atenție, stocul de săniuțe dispare repede iarna asta – sunt durabile și adorabile!

PENTRU ȘCOLARI (7-14 ANI)
Chiar dacă au ajuns la vârstă școlară, copiii tăi rămân copii.
Le poți aduce mult mai multă bucurie punându-le sub brad jucării potrivite vârstei lor în loc de haine, papuci ori rechizite. Crăciunul înseamnă bucurie – să-i bucurăm deplin!


13. Păpuși realiste Reborn din vinil (cauciu moale)


În ultimii ani s-au strecurat niște impresii greșite despre păpușile Reborn între cumpărătorii români. Faptul că o păpușă este realizată din silicon nu le conferă statutul de păpuși Reborn.
Gamele Reborn ale producătorilor de păpuși premium înseamnă inclusiv certificat de naștere, precum și dimensiuni realiste (bebeluși de aproximativ 50cm lungime și greutate de aproape 2kg). Detaliile sunt pictate manual (de la unghii, buze, până chiar la eventualii pistrui), pentru un finisaj extrem de realist.


14. Seturi creative Walachia


Pentru cei mai îndemânatici, seturile creative de machete din lemn vor fi atracția principală de sub brad.
Alege între diversele căsuțe, mori, clădiri medievale – posibilitățile sunt nenumărate!


15. Jocuri logice SmartGames


Joaca și învățarea merg mână-n mână. Jocurile educative cu diverse tematici contribuie la dezvoltarea cognitivă a școlarilor, fără să fie percepute ca plicticoasele „teme”.


16. Puzzle-uri 3D din lemn EWA


Stimă de sine scăzută? Nicio problemă!
Oferă-i elevului tău silitor un cadou creativ care să-i devină decorațiune sau jucărie preferată, odată ce o asamblează. Se va simți minunat că a reușit să construiască ceva frumos cu propriile mâini.


17. Seturile de construcție cu piese metalice Alexander Constructor


Nu în ultimul rând, mai ales băieții cu înclinații inginerești vor aprecia în mod deosebit seturile de construcție cu piese metalice. Folosind tot felul de șuruburi și piulițe, vor putea crea diverse modele ori construcții mecanice cu care să se joace.

Acum e rândul tău! Spune-ne: ce am ratat? Tu ce pui sub brad Crăciunul acesta?