Sunt nenumărate feluri prin care familia ne poate arăta susținerea în momentele în care avem nevoie de ajutor. Despre una dintre ele vreau să vă vorbesc acum, despre senzația de siguranță atunci când știi că ești iubit de ai tăi, că poți strânge rândurile în caz de nevoie și că, oriunde ai fi, cuibul tău este acolo pentru tine.
De la bunicii mei știu că sunt momentele frumoase din viață în care ne bucurăm împreună și momente în care acea bucurie ne susține emoțional.
Ei, uite, fotografia asta pe care o las aici este în albumul meu cu imagini pe care le port mereu în minte și pe care le accesez atunci când simt nevoia să mă încarc. Cu toții avem un astfel de album. 

Este vorba despre susținere. Se întâmplă prin comunicare.

Cercetările privind importanța comunicării în familii sunt variate. În Manualul de comunicare familială, editorul Anita Vangelisti, profesor la Universitatea din Texas, scrie: „Comunicarea este ceea ce creează familia. Când membrii familiei comunică, fac mai mult decât să-și trimită mesaje reciproce - își adoptă relațiile.”

Un articol din revista Military Medicine spune despre comunicare că poate reduce ambele sensuri în familii. Se spune că soldații detașați pot obține o doză mare de pozitivitate atunci când discută cu oameni de acasă, dar, în unele cazuri, acel contact poate avea un impact negativ.

Totul se rezumă la acest lucru: o comunicare bună a familiei este importantă, deoarece familiile sunt cele spre care apelăm cel mai adesea pentru sprijin, spune Vangelisti. Dacă familiile nu comunică, sistemele de asistență se pot destrăma.

Ajutorul pentru membrii familiei poate lua multe forme diferite, spune Vangelisti, inclusiv:

Sprijin emoțional: „Făcându-ne să ne simțim mai bine, împărtășind momentele fericite împreună”, spune ea.

Sprijinul stimei de sine „Făcându-ne să ne simțim bine cu noi înșine, validând când ne descurcăm bine, ajutându-ne când nu ne descurcăm la fel de bine”.

Sprijin pentru rețea: „Acel sentiment de apartenență. Acest lucru este foarte important cu familiile, așa că ai un fel de bază, un loc în care te simți acceptat și aparții, indiferent de ce. ”

Sprijin informațional: Cum să faci lucruri care poate au fost făcute de alții într-un alt cadru familial.

Asistență tangibilă: lucruri precum asistență financiară și pachete de mâncare gătită de acasă.

Am citit despre acest studiu și m-am gândit să vi-l împărtășesc.

Pe curând!

Radu