Deja de mulți ani avem o tradiție tare frumoasă în pregătirea mesei de sărbători de Paște: gătim împreună cu Cezar și Sofia. Vopsim ouă tot împreună. În plus, am păstrat câte un ou de la fiecare experiență de-a lungul timpului.

Cum facem cu cozonacii? Acolo plăcerea copiilor e cea mai mare pentru că aluatul e foarte plăcut la atingere și poate fi modelat. În plus, e natural! Mi se pare muuuult mai de recomandat decât slime-ul, popular printre copii, dar produs din tot felul de materiale artificiale. Aluatul e o plăcere, nu are niciun grad de toxicitate și poate fi și colorat natural cu curcuma sau cu sfeclă roșie. 

Noi frământăm împreună de mici, Cezar și Sofia au deja proprii lor cozonaci. Bucuria e uriașă atunci când sunt gata și când ne lăudăm fiecare cu cozonacul făcut de el.

O altă deja-tradiție a familiei ține de vopsitul ouălor. E de la sine înțeles că la început ne-am cam murdărit, așa că am trecut la vopsitul cu culori non-toxice ca să putem colora în voie fără să ne facem griji. Am experimentat tot felul de vopsele, dar cel mai mult ne plac ouăle vopsite cu culori naturale, cu varză roșie, turmeric sau sfeclă roșie. 

Uite, las aici și o rețetă, o folosim și suntem mulțumiți de ea.