Am făcut un mini-top al activăților pe care eu și soția mea le preferăm în joaca cu copiii. Vi-l împărtășesc cu drag, sunt curios dacă vă plac și vouă sau dacă aveți altele pe care ați vrea să le menționez într-un articol viitor.
Poza e de anii trecuți, de la joacă. 
  • Îmbrăcare și joc de rol

Lăsați copiii să se costumeze cu o grămadă de haine de îmbrăcăminte și recuzită - aici știți bine că putem ajuta noi, Mânuțe Creative - și lăsați imaginația să se dezlănțuie. În curând veți descoperi medicul, veterinarul, asistenta medicală, astronautul, bucătarul sau IT-istul în devenire. Îmbrăcămintea îi ajută pe copii să înceapă să înțeleagă lumea adultă, rolurile și interesele, precum și să stimuleze interacțiunea socială. Nu în ultimul rând, îmbrăcarea ajută la întărirea aspectelor de auto-îngrijire ale copiilor, care sunt esențiale pentru viață.

  • Jocul cu nisip

Jocul cu nisip este o oportunitate fantastică pentru bazele învățării științifice și pentru dezvoltarea încrederii în sine și dezvoltarea fizică. Săparea, turnarea și cernerea îi învață pe copii cum funcționează lucrurile, construindu-și în același timp mușchii și coordonarea. Făcut alături de un mic prieten și jocul cu nisip devine lucru în echipă, pentru învățarea de partajare și deprinderea de abilități sociale.

  • Jocul cu apă

Similar jocului cu nisip, jocul cu apă le permite copiilor să experimenteze într-un mediu sigur cu concepte de bază precum volumul. În plus, jocul pe apă este excelent pentru a învăța consecințele acțiunilor. Adăugați o anumită coordonare ochi-mână și forță fizică, iar jocul pe apă este un favorit.

  • Aluatul de joacă

Poate părea superficial, dar aluatul de joacă are potențial în educare. Nu numai că întărește degetele în pregătirea pentru o viață de scris, ci învață abilități motorii fine, creativitate și coordonare mână-ochi. Adăugați niște mărgele în aluat pentru un exercițiu motor-fin sau puneți-i pe copii să înfigă mărgele pe lungimi de spaghete uscate ținute în aluat, pentru o valoare de joc suplimentară.

Să ne auzim cu bine curând! Aștept părerile voastre.

Radu Bartoș