Vă amintiți cum timpul stătea nemișcat când vă jucați în aer liber cu cei mai buni prieteni, bucurându-vă de minunile lumii din jurul nostru? Am învățat să interacționăm unii cu alții și cu natura - urcând copaci, legănându-ne pe ramuri, jucând jocuri sau bucurându-ne de contemplarea liniștită a frunzelor care plutesc pe un pârâu. Elementele naturii au creat expresii magice ale meditațiilor copilăriei despre lume.
La fel de-a lungul veacurilor, oamenii au experimentat plăcerile universale ale copilăriei, descoperite și fascinante. O nouă cercetare în domeniul sănătății recunoaște jocul în aer liber de zi cu zi în natură ca o strategie preventivă puternică pentru dezvoltarea sănătoasă a copilăriei - inclusiv protecția împotriva obezității copiilor.
Cu o generație în urmă, jocul în aer liber în natură era de obicei dat de la sine înțeles, dar vremurile s-au schimbat. Acum, de foarte multe ori, natura trebuie să fie proiectată în mod deliberat înapoi în viața copiilor. În mediile urbane și suburbane actuale, spațiile naturale sunt adesea amplasate prea de la distanță pentru a fi vizitate în mod regulat.
Zilele acestea ne-am bucurat de frumusețea naturii, am avut timp să simțim mirosul primăverii și să ne lăsăm încălziți de soare.
Copiilor mei le place afară, vor să ne jucăm în natură și uneori doar să ne plimbăm. A fost o plăcere să petrecem iarăși timp relaxat împreună. Mi-am promis să facem asta mai des, acum că vara e aproape.
Vă îndemn să facem asta cu toții și mi-ar plăcea mult să alcătuim un album foto cu vacanțe ale mânuțelor creative din viețile noastre. E o idee care-mi place și la care voi reveni.
Pe curând! Al vostru,
Radu Bartoș